Bolojan: Am concediat 50% din colegi și nu s-a prăbușit Consiliul Județean

Ilie Bolojan FOTO: Facebook
Ilie Bolojan FOTO: Facebook

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat că în urma concedierilor pe care le-a făcut la începutu mandatului a reușit să reducă cheltuielile cu aproximativ 6 milioane de euro. Bolojan mai spune că proiectele se derulează în continuare fără probleme și că astfel de economii se pot face și alte locuri.

„La Consiliul Județean Bihor am concediat la începutul mandatului 50% din colegi, pentru că nu avea de lucru, nu discut de calitatea oamenilor. Nu aveau de lucru. Ce s-a constatat? Noi ne derulăm proiectele fără probleme, chiar am crescut numărul lor, și nu s-a prăbușit CJ Bihor care are în acest moment 89 de angajați.

Economiile au fost de 6 milioane de euro pe an. Gândiți-vă că astfel de ecnomii se pot face și în alte locuri”, a declarat Ilie Bolojan, la Digi24.

Președintele CJ Bihor crede că există două abordări în ceea ce privește economisirea și creșterea gradului de colectare a banilor la buget.

„Una este cea care prin lege prevede ridicarea numărului de locuitori pentru ca o comună să funcționeze de sine stătătoare, ceea ce impune fuziunea comunelor sau comunelor din suburbii cu marele orașe, lucru care se discutat în ultimii ani, dar nu s-a făcut nimic. Iar partea asta de colaborare este doar un surogat.

O astfel de măsură poate fi luată probabil după alegeri, cu un guvern stabil, cu o anumite perspectivă și cu o aplicare din ciclul electoral următor și nu cred că ar fi o mare problemă să se ia o astfel de decizie”, e de părere Ilie Bolojan.

O altă măsură se referă la stimularea sau sancționarea autorităților locale. Mai exact, potrivit lui Ilie Boljan, sunt primării care au grade de încasare de 40-50% și e o abordare a primarilor de a nu-și deranja electorii.

„De asemenea, dacă s-ar premia scăderea cheltuielilor pe cap de locuitor cu bani de investiții, dacă s-ar impune măsuri prin care dacă nu ai venit proprii suficiente care să îți acopere salariile să nu mai ai posibilitatea ca independent să stabilești numărul de salariați, grial de salarizare, pentru că, în fapt, tu stai pe banii statului român și nu este normal acest lucru”, a mai spus liderul PNL.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.