Bărbatul din imagine are 95 de ani. Care sunt secretele sale

Kazim Gurbuz, alături de jurnalista de la Hurriyet care a prezentat uimitoare sa poveste. Foto: hurriyetdailynews.com

Un bărbat în vârstă de 95 de ani arată de 50 și duce o viață activă. Aspectul său se datorează, spune el, unor reguli pe care și le-a impus la timp și le-a urmat cu sfințenie.

Turcul Kazim Gurbuz este vegetarian de 54 de ani. El are grijă să consume alimente bogate în vitamine, ulei de măsline, miere cu alune și bea zilnic ceai verde.

Schimbarea regimului alimentar și a întregului său stil de viață a început la vârsta de 41 de ani, când Kazim a rămas paralizat de la talie în jos, în urma unei fracturi de coloană. Medicii i-au spus că nu va merge niciodată.

Cu determinare și mult optimism, bărbatul a reușit însă – datorită masajului și exercițiilor yoga, consideră el – să își recapete mobilitatea. În doar 9 luni de la accident, Kazim a reușit să meargă din nou.

„Bătrânul” este convins că orice om poate trăi până la vârsta de 130 de ani, dacă aplică stilul său de viață. Pe lângă regulile alimentare și practicarea yoga, Gurbuz recomandă o viață sexuală activă și multe plimbări în aer liber.

“Fiecare dintre noi poate trăi mult. Viaţa începe cu adevărat la vârsta de 63 de ani. Trebuie doar să ai grijă de tine. Eu mă simt ca la 25 de ani”, spune nonagenarul turc, în publicația Hurriyet.

Kazim Gurbuz, pe plajă. Foto: hurriyetdailynews.com
Kazim Gurbuz, pe plajă. Foto: hurriyetdailynews.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.