Bărbații reprezintă un procent important din clientela saloanelor de coafură din România

bărbați la salon

Clientela saloanelor de coafură din România nu mai este demult formată exclusiv din femei. Tot mai mulți bărbați apelează la hairstyliști pentru a adopta ultimele tendințe în materie de stil și a afișa un look în tendințe.

Crina Buzilă, hairstylist la un salon de coafură din Cluj-Napoca, spune că, “în proporție de 40, chiar 50%”, clientela sa este formată din bărbați. “Preferințele sunt cât se poate de diferite. Spre exemplu: frizuri inspirate de Elvis Presley, Pompadour, business savvy, cărarea într-o parte, care dă un aer classy la orice frizură sau undercut.” Lista saloanelor de coafură din orașul Cluj-Napoca și împrejurimi o găsești aici.

Hairstylistul Robert Both are un salon de coafură în Capitală și estimează că ”35% sunt bărbați și în proporție de 95% își doresc coafuri pe păr scurt sau mediu scurt.”

Procentul este ceva mai redus în salonul din București în care lucrează Monica Ioniță și Iulia Covei. Aici însă, clienții par să fie foarte bine informați și hotărâți atunci când își aleg stilul și mâna de lucru.

“25% din clientelă este formată din bărbați. Întotdeauna știu ce se poartă și vor mereu să fie la modă”, îi laudă Monica Ioniță.

Colega ei aproximează că “un procent de 30% sunt bărbați. În general preferă să fie îngrijiți și pleacă de la mine cu un aspect mai tânăr, mai fresh.”

Doamnele preferă coafurile lejere

Dacă bărbații optează îndeosebi pentru părul scurt sau mediu, clientele saloanelor de coafură se axează pe coafuri cât mai lejere în acest sezon.

În topul tendințelor din 2016 se află “Balayaje-ul și culorile pastel”, spune Robert Both. Această tehnică de vopsire a fost creată în Franța anilor ‘80 și este ideală dacă vrei să menții culoarea naturală a părului și să îi adaugi un plus de strălucire prin vopsirea firelor și crearea unui aspect senzațional, potrivit părului mediu și lung.

“Anul acesta se poartă foarte mult coafurile lejere, naturale, culorile pastel”, confirmă Crina Buzilă.

Nu în ultimul rând, pentru Iulia Covei și Monica Ioniță, cele mai populare coafuri din acest sezon sunt “împletiturile, coafurile lejere, cozile și volumul natural.”

Stilistidetop.ro te ajută să identifici saloanele de coafură din România care au servicii dedicate exclusiv bărbaților, dar și tratamente specifice prentru doamne, precum keratina ori extensii din păr natural și coafat mireasa.