Bărbat condamnat de instanță să îi plătească 4.500 $ fostei soții pentru că a făcut curat, a gătit și a îngrijit copilul

femeie gătit bucătărie
Foto: UserBot / pixabay.com

O instanță de judecată din China a decis că un bărbat trebuie să-și compenseze fosta soție cu 4.490 de dolari pentru toate treburile casnice (gătit, curățenie, creșterea copilului) pe care aceasta le-a făcut în timpul căsniciei, relatează Insider.com.

Procesul a avut loc în orașul Suzhou din China, iar cazul a iscat dezbateri ample pe rețelele sociale. Mulți internauți au comentat că o compensație de 30.000 de yuani (4.490 de dolari) este prea mică pentru 7 ani de muncă.

Cât timp au fost căsătoriți, Wang a fost casnică și s-a ocupat de creșterea fiului lor, în vreme ce Tan a avut un job.

„Wang a făcut toate treburile casnice, inclusiv spălatul rufelor, gătit, îngrijirea copilului și cumpărături, așa că a cerut o compensație de la soțul său. Însă Tan nu a recunoscut importanța treburilor domestice – el nu a considerat că ea a contribuit mult în relație din punct de vedere financiar”, a declarat un reprezentant al instanței de judecată.

Însă instanța de judecată a decis că Wang merită o sumă de bani, chiar dacă mulți dintre cei care au comentat cazul au apreciat că suma este mult prea mică.

„Dacă ai angaja o bonă, 30.000 de yuani nu ți-ar ajunge nici măcar pentru un an”, a scris un internaut pe rețeaua de socializare Weibo.

Foto: UserBot / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.