Au fost construiți cei mai înalți stâlpi de electricitate din România | VIDEO

cei mai înalți stâlpi de electricitate
Foto: Captură YouTube (Transelectrica)

Transelectrica a anunțat că a instalat doi stâlpi de electricitate înalți de 150 de metri. Aceștia sunt cei mai înalți stâlpi de înaltă tensiune din România.

„Am finalizat etapa traversării Dunării în construirea Liniei Electrice Aeriene 400 kV Cernavodă – Stâlpu, cofinanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – Connecting Europe Facility (CEF) cu 27 de milioane de euro”, a anunțat Transelectrica într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, acest proiect este foarte important atât pentru infrastructura energetică din România, cât și pentru rețeaua electrică de transport european.

Noua linie electrică aeriană Cernavodă – Stâlpu traversează Dunărea și se întinde pe 160 de kilometri (de la Cernavodă până în comuna Stâlpu din județul Buzău).

Peste un kilometru de linie (1.132 de metri) traversează România pe deasupra fluviului Dunărea.

Din această linie electrică fac parte și doi stâlpi de electricitate de 150 de metri înălțime. Aceștia sunt cei mai înalți doi stâlpi de înaltă tensiune din Rețeaua Electrică de Transport din România.

Proiectul:

  • consolidează secțiunea transversală între coasta de vest a Mării Negre și restul sistemului european;
  • contribuie la întărirea rețelei de transport al energiei electrice din România;
  • contribuie la creșterea capacității de interconexiune dintre România și Bulgaria și la integrarea energiei eoliene produse în zona Dobrogea.
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.