Au cumpărat haine de 78.000 de euro de pe un site, apoi au cerut să le returneze dar au trimis înapoi vechituri

shopping online
Foto: HutchRock / pixabay.com

Două persoane din București au comandat haine în valoare de 385.000 de lei (aproximativ 78.000 de euro) de pe un site de fashion, apoi au cerut să le returneze. Au luat banii, dar au trimis înapoi haine uzate.

Miercuri, 12 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigații Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 2 mandate de percheziție, în Capitală, la domiciliul unor persoane.

Cele două persoane sunt suspectate de înșelăciune, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

În perioada aprilie – august, două persoane au comandat online mai multe articole vestimentare de pe site-ul unei societăți comerciale. Au achitat produsele, iar după ce le-au primit, în baza cererii de retur, au trimis înapoi haine uzate. Au primit în schimb contravaloarea acestora achitată inițial.

Prejudiciul cauzat este de 385.000 de lei.

Persoanele vizate au fost conduse la audieri. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (323 de acte materiale).

Vă recomandăm și:

Foto: HutchRock / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.