Armata rusă ar avea probleme în Donbas: Militarii refuză să se supună ordinelor, iar unii nu și-au primit banii promiși

FOTO: ArmedForcesUkr/Twitter
FOTO: ArmedForcesUkr/Twitter

Un înalt oficial american al apărării, citat de CNN, spune că există informații că militarii ruși și ofițeri de diferite grade, chiar până la nivelul batalionului, ar refuza să respecte orfinele de a avansa în noua ofensivă din regiunea ucraineană Donbas.

De asemenea, forțele ruse se confruntă cu probleme logistice care le încetinesc progresul, a mai spus oficialul american.

În cea mai recentă evaluare realizată de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), de marți noapte, se arată că forțele ruse retrase de lângă Kiev nu au reintrat încă în luptă. Moralul acestora este unul scăzut, iar stimulentele financiare promise pentru participarea la această acțiune nu au fost livrate unor unități.

De asemenea, Statul major ucrainean susține că trupele rusești refuză să participe la lupte din cauza numărului de cadavre care se întorc în Rusia din Ucraina și că armata rusă expediază cadavrele în loturi mai mici pentru a nu provoca panică în comunitățile locale.

Specialiștii ISW mai spun că bătălia de la Mariupol continuă, chiar dacă oficialii ucraineni acuză Rusia că a folosit arme chimice asupra apărătorilor orașului.