Apple lansează noile telefoane iPhone

Cel mai așteptat telefon este iPhone X
Cel mai așteptat telefon este iPhone X

Apple a anunțat pentru astăzi o conferință de presă, în care, ca de obicei în ultimii ani, ar putea anunța noua generație de smartphone-uri. Potrivit site-urile de specialitate de peste Ocean, Apple ar urma să anunțe trei noi modele iPhone. Ar fi vorba despre iPhone 8 și 8 Plus, precum și un misterios iPhone X.

De obicei, strategia Apple era să lanseze o versiune intermediară, cunoscută ca S, însă analiștii spun că ar fi introdus atât de multe schimbări încât s-a luat decizia să se treacă direct la o nouă generație.

Toată atenția este îndreptată spre supriza iPhone X. Acesta ar urma să marcheze zece ani de la lansarea primului smartphone, prezentat de Steve Jobs.

iPhone X ar urma să aibă un ecran OLED de 5,8 inci, care s-ar putea întinde pe aproape întreaga suprafață frontală a telefonului. De asemenea, iPhone X ar putea anunța și eliminarea senzorului de amprentă și apariția celui de recunoaștere facială, o tehnologie care numește Face ID.

Dispariția senzorului de amprentă va face ca partea de jos a ecranului să fie înlocuită cu o bară touch, asemănătoare cu cea de pe ultrabook-urile MacBook Pro.

Preț iPhone X peste 1.000 de euro

iPhone X ar putea avea un procesor A11, dezvoltat de Apple, cu șase nuclee. Actualele modele, iPhone 7 și iPhone 7 Plus, au procesoare cu patru nuclee. iPhone X va avea o memorie RAM de 3GB și vor fi mai multe versiuni în ceea ce privește capacitatea de stocare.

Încărcarea va fi wireless. Camera de 12 megapixeli va fi capabilă să filmeze înformat 4K, iar cea pentru selfie și convorbiri video va fi de 7 megapixeli. Cel mai ieftin smartphone iPhone X ar urma să coste aproximativ 1.000 de euro, iar cel mai scump ar putea ajunge până la 1.200 de euro.

Despre iPhone 8 și iPhone 8 Plus se spune că vor păstra designul modelelor anterioare. De asemenea, acestea vor păstra senzorul de amprentă. Pe lângă lansarea telefoanelor, Apple mai pregătește prezentarea unei noi generații de căști AirPods, dar și un nou model de smartwatch.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.