Angajări la Poliția Animalelor: Peste 23 de candidați pe loc!

Salarii mari la Poliția Animalelor. Foto: Pixabay

Nou înființata Poliție a Animalelor pare să aibă multă priză pe piața muncii, concurența la prima serie de angajări fiind extraordinară: 23 pe loc!

Mulți dintre cei peste 4.300 de candidați au fost atrași de salariile generoase pe care le oferă Poliția Animalelor.

Structura fondată de Marcel Vela, fostul ministru al Internelor, va încadra în funcții de ofițeri de poliție, prin transfer, 86 de medici veterinari.

”Ajungând peste noapte poliţişti, ei vor beneficia şi de vechime în specialitatea studiilor absolvite, adică de medicină veterinară, şi vor obţine şi gradul de comişar şef, cel mai probabil. Putem vorbi chiar şi de salarii de 6-7.000 de lei pentru un comisar şef cu funcţie de conducere, în timp ce pentru agent salariul va fi undeva la 3.500 de lei”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, potrivit Știrile PROTV.

Cu toate că legislația în ceea ce privește comportamentele abuzive față de animale implica deja polițiștii, care erau obligați prin lege să constate aceste fapte, iar Codul Penal le pedepsește din 2004.

Concursul pune la bătaie 49 de posturi de ofițer de poliție, 86 de posturi de ofițer cu specializarea medic veterinar și 129 de posturi de agent de poliție.