„Amiabila” în cazul unui accident rutier se va face pe telefon

FOTO: blende12/Pixabay.com
FOTO: blende12/Pixabay.com

Autoritățile lucrează la o aplicație prin care se vor putea face constatările amiabile în caz de accidente rutiere. O astfel de platformă există deja în alte state. În România ar urma să fie lansată din 15 octombrie, potrivit Observatornews.ro.

Potrivit brokerilor, în aplicație vor fi încărcate datele personale și vor putea fi folosite pentru evenimente ulterioare.

„Softul va face inclusiv realizarea schemei exacte a accidentului, deoarece noua aplicație va arăta dinamica accidentului cu ajutorul sistemului GPS. Se semnează și se dă send către cei doi asigurători”, a declarat Valentin Ionescu, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru Observator Antena 1.

Potrivit statisticilor realizate în ultimii ani, România e campioana accidentelor rutiere în Uniunea Europeană, urmată de Bulgaria. Cele mai multe accidente au loc în lunile iulie și august, iar în februarie sunt cele mai puține.

În topul județelor în care sunt cele mai multe evenimente rutiere sunt București, Iași, Constanța, Cluj, Suceava, Mureș, Prahova, Ilfov, Timiș, Argeș și Dolj.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.