Accident transmis pe Facebook: „Puneți centura, că începe aventura”

FOTO: Captură video Monitorul de Vrancea
FOTO: Captură video Monitorul de Vrancea

Doi tineri au murit și alți doi au fost răniți în urma unui accident de circulație grav care s-a întâmplat pe E85, în județul Vrancea.

Toți se aflau într-o mașină și transmiteau live, pe Facebook. Un smartphone era instalat pe bordul mașinii și a transmis accidentul pe rețeaua de socializare. De asemene, automobilul avea volanul pe dreapta.

Polițiștii spun că șoferul în vârstă de 19 ani ar fi pierdut controlul autovehiculului din cauza vitezei și drumului umed. Mașina s-a izbit de un podeț. Doi adolescenți, de 14 și 18 ani, au decedat. Șoferul și un alt pasager de 18 ani au fost răniți și transportați la spital.

Ultimele imagini înainte de accident au fost postate pe Youtube de Monitorul de Vrancea. Șoferul spune: „puneți centura, că începe aventura”, dar e singurul care poartă centură de siguranță.

În timp ce conducea, tânărul șofer regla și poziția telefonului cu care se făcea transmisiunea pe Facebook.

În luna mai, nouă pasageri ai unui microbuz înmatriculat în România au murit în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, după ce mașina s-a ciocnit cu un camion. Șoferul microbuzului era live pe Facebook în momentul accidentului.

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări în timp ce conduc riscă o amendă de câteva sute de lei.

Mai mult, dacă din cauza filmatului cu smartphone-ul la volan se consideră că a pus viața altor persoane în pericol ar putea rămâne fără permis de conducere pentru trei luni.

Amenda va fi de două sau trei puncte de amendă și două puncte de penalizare. Proiecul legislativ este propus de mai mulți parlamentari PMP.

„Se impune sancționare cu suspendarea dreptului de a conduce pe 90 de zile, dacă o astfel de faptă are consecințe deosebit de grave soldate cu accidente rutiere cu victime”, se arată în expunerea de motive.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.