Accident în Ungaria. 9 români au murit. Șoferul ar fi fost live pe Facebook

Nouă pasageri ai unui microbuz înmatriculat în România au murit, marți, în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, după ce mașina s-a ciocnit cu un camion.

Ministerul de Externe a activat o celulă de criză. Din primele informații reiese că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, județul Mureș. Oamenii se întorceau din Slovenia.

„Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens.

Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România”, arată un comunicat al MAE.

Potrivit unor informații, șoferul microbuzului era live pe Facebook în momentul accidentului. Clipul ar fi fost postat de un prieten al șoferului, iar imaginile au fost postate de publicația locală Dejeanul.ro. Deocamdată nu este clar dacă imaginile sunt veridice.

Unul dintre cele mai grave accidente rutiere din Ungaria în care au fost implicați români a avut loc în 2011. Un microbuz în care se aflau 15 români a intrat în coliziune cu un TIR pe autostrada M43, între oraşele ungare Mako şi Szeged. În urma impactului, 14 români au murit, iar unul a fost rănit. Printre românii care și-au pierdut viața se aflau și trei copii, cu vârste între 7 și 14 ani.

Românii se întorceau în ţară după ce fuseseră plecaţi la muncă, în Spania. Accidentul a avut loc în jur de miezul nopţii.

Pe autostrada respectivă din Ungaria, mai ales în zona Mako-Szeged din apropierea graniţei, au avut loc mai multe accidente grave în care au fost implicaţi români.

Tot în 2011, un autocar Atlassib venind din Italia, cu 38 de pasageri şi doi şoferi la bord, s-a izbit frontal cu un tir românesc.

Patru oameni au murit şi 23 au fost răniţi. În iulie 2007, a avut loc un alt accident grav în zona Mako, în care au murit şapte români: un autocar cu 32 de turişti români mergând către Cehia s-a ciocnit cu un tir.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.