Românii au „inventat” gardul anti-urinat. Ce soluție au găsit nemții

Captură Digi24

Locatarii unui bloc din centrul Botoșaniului au împrejmuit o zonă cu un gard de sârma ghimpată, în speranța că îi vor ține departe pe cei care își făceau nevoile sub balcoanele lor.

Potrivit Digi24, oamenii au fost nevoiți să-și rezolve singuri problema, întrucât autoritățile nu au luat nicio măsura, chiar dacă au primit numeroase plângeri. Au promis că vor monta o toaletă ecologică, însă la primăvară.

„Vara, vă dați seama, când e cald și când vine și se face, când se urinează aici, cam ce miros e. Când ieșeai din bloc miroasea îngrozitor, e o stare de scârbă când ieși”, a declarat administratorul asociației de proprietari, Emil Midoschi, pentru Digi24.

Locatarii spun că vor scoate sârma ghimpată doar după ce oamenii se vor dezobișnui să-și mai facă nevoile pe blocul lor. Aceștia s-au gândit chiar să monteze camere de supraveghere și să ducă imaginile la poliție.

Însă autoritățile locale vor să scoată gardul de sârmă ghimpată, pentru că locatarii nu au luat autorizație de la Primărie pentru o astfel de lucrare. „O să mergem să dezafectăm zona respectivă dacă e pericol de a se accidenta cetățenii, ați spus de sârmă ghimpată”, a declarat directorul DSPSA Botoșani, Eugen Țurcanu, pentru jurnaliștii de la Digi24.

O vopsea, soluția nemților

Locuitorii orașului St. Pauli, de lângă Hamburg, au decis să-și acopere clădirile și zonele unde petrecăreții urinau cu o vopsea hidrofobă. Aceasta pur și simplu face ca urina să ajungă înapoi pe pantalonii și încălțămintea celui care nu respectă regulile de bun simț ale orașului.

Vopseaua se numește Ultra-Ever Dry, este folosită în special în industria navală și are proprietatea de a respinge orice lichid cu care intră în contact. Cei care au conceput vopseaua s-au folosit de nanotehnologie pentru a proteja suprafața vopsită și a crea o barieră de aer la suprafață.

Recomandarea editorilor GreatNews:
Un român joacă în cel mai bun film străin de la Oscar 2016 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.