Un român joacă în cel mai bun film străin de la Oscar 2016

Un film maghiar, cu un actor de naționalitate română în distribuție, a câștigat marele premiu pentru cel mai bun film străin, la a 88-a ediție a Premiilor Oscar, care a avut loc în noaptea de 28 spre 29 februarie 2016 la Los Angeles.

Lungmetrajul Son of Saul este filmul de debut în cinematografie al regizorului Laszlo Nemes. Pelicula, o coproducție ungaro-franceză, a câștigat premiul întâi la categoria cel mai bun film străin și la Globurile de Aur, competiție de film care precedă Oscarurile.

Filmul spune povestea lui Saul Auslander (interpretat de actorul Geza Rohrig), un prizonier evreu forțat să lucreze pentru naziști în infernul de la Auschwitz.

Românul Levente Molnar joacă rolul celul mai bun prieten al lui Saul, Abraham Warsawski. Molnar, care anul acesta va împlini 40 de ani, este angajat al Teatrului Maghiar din Cluj.

Propunerea României pentru Premiile Oscar 2016 a fost opera lui Radu Jude, „Aferim”. Filmul nu a fost inclus însă pe lista scurtă de nouă creații eligibile pentru nominalizare.

În 2015, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin a fost câștigat de „Ida”, o creație poloneză în regia lui Pawel Pawlikowski.

GreatNews.ro a relatat în timp real toate noutăţile de la Oscar 2016. Puteţi descoperi întreagă listă de câştigători ai premiilor din acest an, AICI.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.