7 sfaturi utile pentru întreținerea aleilor

Căile de acces reprezintă una dintre cele mai utilizate zone ale casei, adesea neglijate până când se pătează sau se crapă. Oferiți-le atenția pe care o merită, efectuând rapid reparațiile. Nu numai că puteți prelungi durata de viață și aspectul atractiv al aleii dvs. de acces auto mult timp în viitor, dar puteți economisi bani pe termen lung. Luați în considerare aceste șapte sfaturi pentru îngrijirea corespunzătoare a aleilor din asfalt și beton:

1. Preveniți fisurile

Pentru aleile de acces auto, prevenția înseamnă sigilarea anuală a betonului cu rosturi de dilatatie și sigilarea asfaltului la fiecare câțiva ani pentru a preveni pătrunderea apei, înghețarea și fisurarea. Rădăcinile copacilor și ale arbuștilor pot provoca fisuri prin împingerea de dedesubt. Soluția este să îndepărtați copacii din apropierea aleilor sau să le tăiați rădăcinile.

2. Umpleți fisurile

Dacă apar fisuri sau găuri, peticiți-le imediat. Folosiți o daltă de zidărie pentru a îndepărta materialele libere și periați resturile înainte de a aplica un material de umplere a fisurilor și un compus de peticire. După ce se usucă compusul, sigilați întreaga alee. Asigurați-vă că aleea de acces este netedă și nivelată și poate contribui, de asemenea, la reducerea accidentelor de împiedicare atunci când oaspeții vă vizitează casa.

3. Reduceți la minimum prezența apei pe aleea de acces

Eliberați o fâșie de doi până la trei centimetri în jurul marginilor aleii de acces pentru a oferi o zonă de scurgere a zăpezii și a apei, astfel se vor reduce șansele ca aceasta să pătrundă pe suprafață. De asemenea, asigurați-vă că gurile de scurgere se varsă în curte, mai degrabă, decât pe aleea de acces.

4. Nu puneți sare pe ciment

Sarea de ciment și dezghețurile chimice pot pătrunde în suprafețe, provocând fisuri. Ambele trebuie să fie reparate. În loc să sărați, folosiți o mașină de deszăpezire sau o lopată pentru a îndepărta zăpada și folosiți alternative precum nisip, zaț de cafea, făină de lucernă sau nisip pentru pisici pentru a face suprafețele mai puțin alunecoase. Pentru a topi gheața, luați în considerare pulverizarea suprafeței cu suc de sfeclă de zahăr care scade punctul de topire a gheții și este considerat eficient la temperaturi de până la -20°C.

5. Folosiți uneltele cu atenție

Ridicați lama plugului de zăpadă suficient de mult pentru a vă asigura că nu răzuiește și nu deteriorează suprafața aleii. Dacă lopătați, folosiți o lopată din plastic pentru suprafețe denivelate pentru a reduce riscul ca aceasta să se prindă de alee. Apoi, fie împingeți zăpada într-o parte și o îndepărtați cu lopata, fie îndepărtați zăpada câțiva centimetri pe rând în timp ce vă îndreptați spre pământ.

6. Protejați marginile

Aleile de acces nu sunt proiectate pentru camioane grele. Marginile sunt deosebit de vulnerabile, ciobindu-se sub greutatea excesivă. Așadar, asigurați-vă că mașina dvs. este parcată departe de margini și că vehiculele de construcții nu parchează niciodată acolo în timpul proiectelor de remodelare a casei.

7. Curățați-vă aleea de acces

Îndepărtarea petelor cauzate de uleiul de motor, lichidul de radiator și alte substanțe similare afectează mai mult decât aspectul aleii dvs. de acces. Fluidele de motor pot pătrunde până la un sfert de centimetru în beton și pot înmuia asfaltul. Folosiți nisip pentru a absorbi uleiul proaspăt, urmat de detergent de vase cu apă caldă, ce taie grăsimea. Pentru petele mai vechi, încercați să frecați pata în mod repetat cu detergenți biodegradabili care taie grăsimea. Asigurați-vă că folosiți o perie de frecat obișnuită. O perie de sârmă poate deteriora suprafața aleii.

Profitați la maximum de casa dvs. cu o alee de acces curată și bine întreținută. Aceasta nu numai că sporește atractivitatea curții, dar, pur și simplu, durează mai mult decât aleile care sunt ignorate. Puțină întreținere acum poate aduce beneficii mari mai târziu, plus că puteți să estimați în plus valoarea casei.

Sursă foto: Unsplash