7 bauturi pe care sa le servesti la o petrecere

Sursa foto: pexels.com

Petrecerile sunt ocazii perfecte de socializare si distractie. Dupa pandemia care ne-a tinut inchisi in case, am invatat sa apreciem si mai mult distractia alaturi de prieteni. O petrecere trebuie sa aiba invitati faini, muzica buna si bauturi gustoase. Poti consuma orice tip de bauturi la o petrecere, de la cele fara alcool la tarii. Consumul de alcool trebuie sa ramana mereu moderat, dar la o petrecere incurajeaza socializarea si anima atmosfera. Unele bauturi alcoolice sunt mai potrivite decat altele la o petrecere, datorita specificului lor, de aceea am hotarat sa-ti prezentam 7 dintre ele. Descopera-le si includele pe lista ta de cumparaturi.

  1. Bere

Dintre numeroasele tipuri de bauturi alcoolice pe care le poti servi la o petrecere, berea este cea mai accesibila si mai populara. Pe piata, sortimentul pilsner este cel mai intalnit, dar in ultimii ani au aparut si la noi beri de fermentatie inalta (ale) si artizanale. Acestea sunt ideale pentru petrecerile in care vrei sa incerci gusturi noi consumand o bautura familiara. In plus, berea se potriveste perfect cu pizza si alte produse de tip fast-food. 

  1. Gin tonic

Ginul tonic ar un gust puternic si este racoritor. Combinatia dintre bautura aromata cu ienupar si alte plante, gheata si apa tonica este perfecta pentru evitarea imbatarii rapide. Bineinteles, acest lucru este valabil daca nu consumi multe pahare si nu bei repede. Ginul tonic se poate bea pe tot parcursul anului. Chiar si iarna ajuta la trezirea simturilor si la punerea sangelui in miscare.

  1. Vin

Vinul a fost baza petrecerilor timp de mii de ani. Complex din punct de vedere aromatic si gustativ, este destul de tare pentru a provoca dureri de cap serioase a doua zi. Insa, daca bei moderat, iti aduce numai satisfactii. Alegerea vinului se face in functie de alimentele servite la petrecere si invitati. La o petrecere formala, un vin premium iti poate pune in valoare calitatile de gazda si consumator. Indiferent ca alegi vin rosu, alb sau roze, alege mereu produse de calitate.

  1. Tequila

Shot-urile de tequila sunt o sursa de distractie la petreceri, dar nu uita ca nivelul de alcool din aceasta bautura este ridicat. Tequila este bautura emblematica a Mexicului, care se face din agave. Acestea sunt plante suculente, asemanatoare cactusilor, care cresc in tinuturile desertice ale Americii Centrale. Tequila se poate bea ca atare, rapid sau incet, daca vrei sa-i simti aromele. 

  1. Cocktailuri

Cocktailurile reprezinta un univers aparte al bauturilor. Ele au aparut exact cu scopul de a stimula atmosfera petrecerilor. Exista mii de retete de cocktailuri, iar unele dintre ele, ca Mojito, se gasesc si direct preparate si ambalate in magazine. Cocktailurile raspund tuturor gusturilor. Exista variante puternic alcoolizate, cu gust sec, dar si sortimente dulci, care se aseamana mai mult cu sucurile. Pina Colada, Godfather, Margarita, Martini, Pink Gin sunt doar cateva cocktailuri care bucura oamenii la petreceri.

  1. Whiskey

Whiskey-ul este o bautura tare, dar fina. Un pahar de whiskey iti ofera atat doza de alcool necesara pentru distractie, cat si aromele subtile care iti bucura papilele gustative. Este important sa-l bei cu gheata si sa-l savurezi. Altfel, ti se poate urca repede la cap si iti poate strica distractia. 

  1. Cidru

Vanzarile de cidru au cunoscut un trend ascendent in ultimii ani. In plus, au aparut noi varietati, dintre care unele sunt facute din mere locale. Cidrul este dulce, aromat si acidulat. Aceste trei calitati il fac irezistibil, inclusiv la petreceri. Datorita continutului redus de alcool al majoritatii sortimentelor de cidru, si bautorii neexperimentati il consuma. 

O petrecere fara bauturi alcoolice este ca o aniversare fara tort. Alege bauturile care iti plac tie si invitatilor tai si consuma alcool cu moderatie.