4 curiozităţi despre Clotilde Armand, surpriza de la Sectorul 1

Foto: romaniacurata.ro

UPDATE 9:30. Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul, Clotilde Armand, a obținut 28,73% din voturi, iar principalul său candidat, Daniel Tudorache (Alianța electorală PSD+UNPR) are 31,19% din voturi, arată cele mai noi date provizorii oficiale.

Clotilde Armand a furnizat o surpriză la alegerile locale din 5 iunie 2016. Reprezentanta USB a reușit să se bată cot la cot cu ceilalți candidați ai partidelor tradiționale în Sectorul 1.

Sondajul realizat la ieşirea de la urne, după alegerile de duminică, arăta că Armand a primit 31,4% din voturile alegătorilor care au votat în Sectorul 1. Însă după numărarea voturilor, PSD a trecut pe primul loc.

PSD a câştigat pe linie Primăria Generală Bucureşti, prin Gabriela Firea, şi toate sectoarele.

Mai jos, am selectat câteva curiozităţi despre candidata USB:

1. Clotilde Armand este născută în Franţa, însă a venit în România în 1999, împreună cu soţul său, un matematician cunoscut, Sergiu Moroianu, cercetător al Academiei Române. Pe Sergiu l-a cunoscut în timpul studiilor la Massachussetts Institute of Technology, cea mai bună universitate tehnică din lume.

Armand a obţinut cetăţenia română abia în 2015. Ea îl cunoaşte pe Nicuşor Dan – tot matematician la bază – de 20 de ani.

2. Într-un interviu acordat Adevărul, Clotilde Armand face o descriere plastică a românului de rând. Ea spune că nu este un mit că românii sunt sufletişti şi ospitalieri, însă adaugă că sunt şi absurd de toleranţi cu politicienii. „Aş spune că românii, ca grup, nu au încredere în ei înşişi. Individual se descurcă la fel ca occidentalii, dar ca grup suferă de pe urma unei istorii care nu a fost generoasă cu ei”, spune ea.

3. Armand este manager de profesie, asta a făcut ani în şir. A lucrat la Distrigaz şi s-a ocupat, în 2005, împreună cu o mână de colegi, de reorganizarea firmei după privatizare, potrivit unui interviu din pressone.ro. Îi place să spună că a contribuit, printre altele, la rezolvarea problemelor de etică din companie, la limitarea – deoarece nu se poate spune chiar eliminarea – şpăgilor cerute de personal pentru racordarea unui client la gaz.

„Noi am mers până la capăt și eu cred că astăzi, în Distrigaz, problemele etice aproape s-au rezolvat. Se poate să fie vreun om izolat care face probleme, dar să fie ceva organizat,de sus până jos, așa cum era? Nu. Acest lucru nu mai există”, spune Clotilde.

Înainte de Distrigaz, a mai lucrat pentru firma de consultanţă KPMG.

4. În casa lui Clotilde Armand se vorbeşte franceza, nu româna. Asta este o decizie personală, deoarece şi-a dorit mult ca micuţii ei să ştie şi limba ei maternă, franceza.

„De ce? Copiii sunt în sistemul de învățământ românesc, prietenii lor sunt toți români și-atunci ei nu vorbesc franceză decât cu mine. Dacă nu vorbesc cu mine, nu vor mai ști franceză. Am dat totul României, dar vreau copiii mei să știe limba mea maternă! (râde). Pentru ei ar fi ciudat, știți, mama lor să fie franțuzoaică și ei să nu știe franceză. Și, atunci, acasă vorbim franceză. Când am decis să rămânem aici, m-am gândit că trebuie în mod serios să mă apuc de limba română. Înainte știam, sigur, dar nu perfect. Nici acum nu știu în mod perfect, dar pot să scriu fără să fac greșeli. Când e vorba de a vorbi, vedeți că trebuie să aveți mare răbdare cu mine”, explică Clotilde.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandarea editorilor greatnews.ro: Noii primari din București. Firea, 5 PSD-iști la sectoare și o surpriză imensă

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.