2 tineri care se plimbau cu salteaua gonflabilă au fost spulberați de un ski jet pe litoralul românesc

ski jet
Foto: dendoktoor / pixabay.com

Doi tineri, o fată și un băiat, care se plimbau cu salteaua gonflabilă trasă de un jet ski în zona plajei Belona din Eforie Nord, au fost spulberați de un alt jet ski condus de un bărbat.

Tânărul a fost rănit grav și a fost resuscitat pe plajă. Apoi a fost luat de o ambulanță SMURD și dus la Spitalul Județean Constanța. Are mai multe coaste rupte și hemopneumotorax operat în curs de drenare.

Hemopneumotoraxul constă în prezența concomitentă de aer și sânge în cavitatea pleurală în urma unui traumatism toracic în care s-a produs ruptura plămânului.

Incidentul s-a petrecut pe 11 august 2023. Mama băiatului a publicat un mesaj pe Facebook în care le cere internauților să o ajute cu informații referitoare la accident.

„Îi rog frumos pe toți cei care au imagini cu incidentul să mă contacteze în privat. Distribuiți pe cât de mult posibil. Este cel puțin straniu că nimeni nu este interesat să facă public un incident de o asemenea gravitate!”, a scris Oana Melinte-Moraru.

„Este încă semiconștient, cu foarte multe calmante din cauza durerilor foarte mari. Teoretic e în afara pericolului și stabil”, a mai povestit mama băiatului.

Ea a mai relatat că cel care conducea jet ski-ul ce a produs accidentul i-a contactat pentru a le propune „o înțelegere amiabilă”.

Locul unde s-a produs accidentul. Foto: Facebook

Unii internauți au relatat că au fost implicați și ei în incidente asemănătoare.

„Eu personal am fost la un pas de tragedie in Mamaia, acum cativa ani. Inotam linistit aproape de un loc de lansare skijeturi, cu mult până in zona de geamanduri. Pur si simplu a plecat un skijet si a cotit, nu a luat-o perpendicular cu plaja. Daca nu ma scufundam in ultima clipa, ma lovea direct in cap. Am facut scandal, si-au cerut scuze, am incercat sa fac sesizare si la un echipaj de politie dar m-au trimis sa fac sesizare cred ca la primarie! Nu-mi mai aduc exact aminte dar am renuntat, m-am bucurat ca sunt bine… ”, a povestit cineva pe grupul Eforie Online.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.