Un canadian realizează opere de artă cu ajutorul funinginii

Piața mondială de artă este un loc în care foarte puțini artiști ajung, iar talentul nu este singurul criteriu pentru a reuși. Foarte mulți artiști se reorienteză și încearcă să fie cât mai originali. Un canadian face parte dintre aceștia și a demonstrat că orice lucru poate fi folosit, chiar și funinginea produsă de torțe sau de lumânări.

Steven Spazuk a vrut să fie perceput ca un artist original, iar de mai bine de 14 ani realizează opere de artă cu ajutorul funinginii. Pornind de la lumina unei lumânări, acesta creează detalii pe hârtie cu funinginea  creată, iar fiecare lucrare pe care o începe este o surpriză până în momentul în care o termină.

Această tehnică unică de pictură l-a ajutat pe Spazuk să se întrețină. Cu ajutorul expozițiilor și a paginilor sale de socializare, artistul a reușit să vândă multe dintre operele sale atât de original create.

În videoclipul de mai jos, puteți urmări tehnica sa și cât de repede poate să concretizeze opere de artă cu ajutorul funinginii. Fumul produs nu este singurul pe care îl folosește, ci și pensule și alte culori, pentru un efect cât mai realist.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.