Studenții români au câștigat o mare competiție organizată de Agenția Spațială Europeană

Studenții români au câștigat marele premiu (Foto: aero.pub.ro)
Studenții români au câștigat marele premiu (Foto: aero.pub.ro)

Studenții Facultății de Inginerie Aerospațială din cadrul Politehnicii București au câștigat prestigiosul premiu ”The Airbus Safran Launchers”.

Distincția este acordată de Clubul Astronautic European, cu susținerea Airbus, European Space Agency, Dassault Aviation, GIFAS, Airbus Safran Launchers și Thales.

Este pentru prima oară când studenții români participă la această faimoasă competiție internațională, la care participă cele mai renumite școli de aeronautică din Europa.

Studenții români au lucrat o jumătate de an la proiect – un studiu și design al unui motor reutilizabil pentru vehicule suborbitale -, iar eforturile lor au fost apreciate atât de juriu, cât și de ceilalți concurenți, fiind declarați câștigători ai marelui premiu.

Echipa României, numită ”Space Piranhas”, a fost compusă din Sebastian Milu-Vaidesegan, Mihnea Gall, Monica Manole, Sorin Păun și Adina Ungureanu, studenții fiind coordonați de S.l. dr. ing. Grigore Cican cu colaborarea Conf. dr. ing. mat. Alina Bogoi de la Departamentul de Științe Aerospațiale ”Elie Carafoli”.

Toți studenții, cu excepția lui Mihnea Gall, care este în anul III și are Bursă de Perfromanță, sunt în anul IV al UPB-FIA, la Sisteme de Propulsie, fiind bursieri cu Burse de Merit I.