Se filmează Moromeții 2. Cine va fi în rolul principal

Filmările la Moromeții 2 încep în septembrie FOTO: Moromeții 2/Facebook
Filmările la Moromeții 2 încep în septembrie FOTO: Moromeții 2/Facebook

Actorul Victor Rebengiuc, care a interpretat rolul principal în ecranizarea romanului Moromeții, i-a urat succes lui Horațiu Mălăele, care îi va prelua rolul în partea a doua a filmului.

Moromeții 2, în regia lui Stere Gulea, cu Horațiu Mălăele în rolul principal și actori precum Dana Dogaru, Oana Pellea, Gheorghe Visu sau George Mihăiță în distribuție, ar urma să aibă premiera anul viitor, la începutul lunii noiembrie.

Filmările urmează să înceapă de la jumătatea lunii septembrie. O parte dintre acestea sunt programate în casa și în același sat în care s-a turnat și prima peliculă, în vara anului 1985. Este vorba despre satul Talpa, din județul Teleorman.

Localitatea se află la doar câțiva kilometri de Siliștea-Gumești, satul natal al scriitorului Marin Preda. Casa Moromeților a fost refăcută cu scenograful Cristian Niculescu, după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. De asemenea, alte scene importante vor fi turnate la București și în Slatina.

„În afară de Stere Gulea, nimeni altcineva nu credea că-l voi putea juca pe Moromete. Nici măcar eu. Așa că eu am toată încrederea în Horațiu, nimic nu-i stă în cale, e cel mai bun! Cu Dumnezeu înainte! Sper să-l pot îmbrățișa din toată inima la premiera filmului. Oricum, Hora, trage adânc în piept aerul casei aceleia și dă-i bătaie! N-are cum să fie altfel! BAFTĂ!”, a scris Victor Rebengiuc pe Facebook.

Dacă primul film a fost o adaptare destul de fidelă a romanului, continuarea are la bază un scenariu inspirat din Moromeții, vol. 2, Viața ca o pradă și publicistica lui Marin Preda. Scenariul reia firul poveștii familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, într-un context istoric extrem de frământat: instalarea comunismului. Cele două personaje principale, Ilie Moromete și fiul său, Niculae, văd aceste schimbări cu ochi diferiți, prilej permanent de conflict, se arată în prezentarea filmului, de pe pagina oficială de Facebook.

„Moromețaii 2 e o întreprindere extrem de provocatoare, pentru că ai deja un model excelent – romanul, și filmul anterior care, spre bucuria mea, a devenit destul de popular. E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară Stere Gulea.

Casa din Moromeții 2   FOTO: Moromeții 2/Facebook
Casa din Moromeții 2                                                           FOTO: Moromeții 2/Facebook

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.