Cinci medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Matematică

Olimpicii români la matematică au cucerit cinci medalii la Rio. Foto: Ministerul Educației
Olimpicii români la matematică au cucerit cinci medalii la Rio. Foto: Ministerul Educației

Delegația României la Olimpiada Internațională de Matematică, organizată în acest an la Rio de Janeiro, a cucerit cinci medalii.

Elevii români nu au reușit să câștige niciun aur, însă vor reveni acasă cu trei medalii de argint, două de bronz şi o menţiune de la competiția desfășurată între 12 și 23 iulie, în Brazilia.

La competiție au participat peste 600 de tineri matematicieni.

Cele trei medalii de argint au fost câştigate de Filip-Alexandru Ion (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Mihnea-Gabriel Doica şi Ştefan Tudose (ambii elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti). Ciprian Mircea Bonciocat (laureat cu argint în 2015 şi 2016) şi Mihnea-Andrei Ocian au cucerit medalii de bronz. Cei doi elevi provin de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală.

Alexandru Timofte, de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti, a fost recompensat cu menţiune la Olimpiada Internațională de Matematică.

Întrecerea a fost inițiată în 1959 de către Societatea de Știinţe Matematice din România şi a fost organizată la Braşov. Atunci au participat doar șapte state. În 2017, la concurs au luat parte tineri matematicieni din 110 țări.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.