Reîmpădurirea României. O pădure nouă crește lângă Ploiești

plantare puieți
Voluntarii au plantat mii de copaci între oraș și zona industrială. Foto: George Hari Popescu

În 25 octombrie şi 1 noiembrie, 7.000 de puieţi de stejar, frasin şi paltin au fost plantaţi la Ploieşti, pe Şoseaua de Centură Est, de voluntarii Asociaţiei „MaiMultVerde”. Scopul este de a crea o barieră naturală de protecţie între oraş şi zona industrială.

Arborii au fost sădiți de cei 200 de voluntari şi de susţinători ai Asociaţiei „MaiMultVerde” din Bucureşti şi din Ploieşti, care au înfruntat vremea friguroasă pentru a continua acţiunile de împădurire începute aici în anul 2009.

Plantarea, care s-a desfășurat pe o parcelă de 5 hectare de lângă Ploieşti, a fost realizată cu sprijinul Serviciului de Gospodărire Urbană Ploieşti.

Campania de reîmpădurire a României ”Fă cadou un copac!”, susţinută prin donaţii de la persoane fizice şi sponsorizări de la companii, a început în decembrie 2010 pornind de la necesitatea strângerii de fonduri pentru împădurirea României. Pe termen lung, persoana care face donaţia sau cea care primeşte cadou copăcelul va primi informaţii despre evoluţia copăceilor plantaţi.

Până acum, în cei trei ani de campanie, s-au plantat 23.000 de puieţi la Snagov şi Ploieşti.

reîmpădurirea româniei
Plantarea puieților de lângă Ploiești face parte dintr-o campanie de reîmpădurire a României. Foto: George Hari Popescu

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.