Topul rușinii în Parlament. Un deputat a vorbit 29 de secunde în 4 ani. La depunerea jurământului

angajarea răspunderii guvernului parlament
Foto: cdep.ro

Există patru deputați care au vorbit în plen doar pentru a depune jurământul, arată o analiză realizată de jurnaliștii de News.ro.

Recordul îi aparține parlamentarului Ioan Mihăilă, din PMP, care a vorbit doar 29 de secunde în patru ani, cât a durat depunerea jurământului. Alți trei parlamentari, Florică Bîrsăşteanu (PSD), Marius Manolache (PSD) şi Nicolae Florian (PSD, fost PNL), au fost ceva mai vorbăreți și au ajuns la 40 de secunde vorbite în plen, însă doar pentru că, la ei, depunerea jurământului, în 2012, a durat ceva mai mult.

Există și parlamentari care, pe lângă jurământ, au mai venit să țină discursuri la tribună doar pentru a se apăra de acuzațiile DNA.

Deputatul PSD Cristian Rizea este unul dintre ei. La fel, Sebastian Ghiță a vorbit abia în martie 2016, după o lungă pauză de la depunerea jurământului, în 2012. Mai mult, Ghiță are un record absolut: nicio inițiativă legislativă semnată sau coinițiată în cei patru ani de mandat. Însă, el s-a aflat printre semnatarii moțiunii simple împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, respinsă de Parlament în martie 2016.

Și deputaul independent Theodor Paleologu, care acum candidează ca independent pentru un nou mandat, a vorbit doar de două ori: când a depus jurământul și a doua oară în februarie 2014, când a anunțat că părăsește PDL și rămâne independent. În total, a adunat 38 de secunde de discursuri în Camera Deputaților în patru ani, mai arată analiza News.ro.

Dintre parlamentarii cu cele mai multe intervenții, care nu au avut funcții de conducere în cele două camere se remarcă senatorul Dumitru Oprea (1.751), senatorul Cristian Anghel (1.496) şi deputatul Tudor Ciuhodaru (1.413).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.