Răscoala oamenilor lui Voiculescu în Partidul Conservator

La începutul lunii trecute, liderii Partidului Liberal Reformator și cei ai Partidului Conservator au anunțat că vor să fuziuneze și să facă o singură formațiune politică.

Această soluție politică nu a fost însă pe placul mai multor membri din Partidul Conservator. De fapt, tensiunile au început să apară în PC încă de anul trecut, iar președintele partidului, Daniel Constantin, a fost „renegat” inclusiv de fondatorul PC, Dan Voiculescu, care a transmis din închisoare că acesta e pe lista celor pe care „îi va judeca Dumnezeu în 2015”.

Mai mult, la sfârșitul lunii ianuarie, prim-vicepreședintele Partidului Conservator, Cristian Popescu Piedone, senatoarea Cristiana Anghel, vicepreşedinte, şi încă patru lideri au anunţat că se retrag din toate funcțiile deținute.

Calul mort al lui Tăriceanu

„Nu am în vocabular expresia „nimeni în drum”. Am spus că fuzionăm cu un cal mort. Atât! Nu-mi puteam permite să-l atac personal pe domnul Tăriceanu”, a declarat Cristiana Anghel, referindu-se la fuziunea PC cu PLR.

Ieri a avut loc o ședință de negociere între PC și PLR, în care s-au discutat termenii viitoarei fuziuni. Una dintre variantele de nume ar fi fost „Partidul Social Liberal”.

Liderul grupului parlamentar din Senat format din liberali-reformiști și conservatori, Dumitru Pelican, a declarat pentru Hotnews.ro că nu e de acord cu fuziunea.

„Colaborăm foarte bine cu PLR, dar ne unim cu un partid care nu există, el există de șapte zile, până atunci atunci era Partidul Național al Mediului. Avem o colaborare foarte bună. De ce vrem fuziune, ce vrea președintele să se ducă această doctrină conservatoare? Ce legătură are dorința președintelui cu dorința majorității oamenilor din partid, care nu-și doresc această doctrină conservatoare să dispară. Suntem mai multe de 60% care nu dorim această fuziune”, a declarat Dumitru Pelican, pentru Hotnews.ro.

Însă președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, spune că sunt voci care nu vor fuziunea, dar „95% din filiale sunt pentru a se analiza foarte serios această fuziune”.

Potrivit unor surse din PC, scandalul ar fi alimentat de Dan Voiculescu prin mai mulți apropiați ai săi din partid. Acesta ar crede că pierde prin această fuziune total controlul asupra formațiunii politice pe care a fondat-o. Alături de Dumitru Pelican și Cristian Anghel, dintre liderii importanți care contestă fuziunea mai sunt și Maria Grapini sau Șerban Rădulescu.