De astăzi, românii vor putea intra fără viză în Qatar

doha qatar
Foto: Francisco Anzola (Flickr)

Statul Qatar a decis să renunțe la viza necesară pentru intrarea în această țară în cazul a 80 de state din lume, printre care și România.

Prin această măsură, care este valabilă începând de azi, 9 august, țara din Golf încearcă să reducă izolarea care i-a fost impusă de statele vecine din Orientul Mijlociu, care acuză Qatarul că susține organizațiile teroriste, scrie lemonde.fr.

Anunțul a fost făcut miercuri, 9 august, în cadrul unei conferințe de presă a patronului Qatar Airways, Akbar Al-Baker, și a responsabililor din departamentul de turism din cadrul Ministerului de Interne.

Scopul este acela de a stimula turismul și transportul aerian.

„Eliminarea vizei [pentru 80 de națiuni] va face din Qatar cea mai deschisă țară din regiune pentru turiștii străini”, a declarat reprezentantul departamentului de turism.

De acum înainte, românii vor putea intra în țară prezentând un pașaport valid. Printre cele 80 de națiuni se numără și SUA, Canada sau Marea Britanie.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Bahrain au rupt relațiile cu Doha la data de 5 iunie. Țările menționate și-au închis granițele maritime, aeriene și terestre pe care le au cu statul Qatar, pe care îl acuză că „susține terorismul” și că întreține relații prea strânse cu Iranul.

La ora actuală, cea mai căutată destinație din Golf de către turiștii români rămâne Dubai. Emiratul a eliminat vizele pentru români încă din anul 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.