Putin își face grup de presă la București

Sputnik News la București

Grupul media rus Sputnik News, care este controlat de Kremlin, vrea să-și deschidă birouri la București și Chișinău.

Grupul Sputnik News include o reţea de radio şi site-uri de ştiri în mai multe limbi.

Potrivit cotidianul britanic The Guardian, Sputnik News va avea centre regionale în capitale precum Beijing, Washington şi Cairo şi birouri în diferite alte oraşe din lume, precum Berlin, Londra, Paris, Kiev, Istanbul, dar şi Bucureşti şi Chişinău.

Extinderea Sputnik News vine după ce Rusia a anunţat pe 10 noiembrie 2014 lansarea unui nou serviciu multimedia internaţional, finanţat de stat, care are drept obiectiv să lupte împotriva „propagandei agresive” a Occidentului şi să ofere o „interpretare alternativă” evenimentelor din lume, potrivit theguardian.com, citat de mediafax.ro.

În 2013, grupul media Sputnik a încorporat agenţia de presă de stat RIA Novosti şi reţeaua de radio Voice of Russia.

Reţeaua de radio Sputnik va opera în 30 de limbi străine din anul 2015, va transmite peste 800 de ore de conţinut pe zi, iar conţinutul va fi produs în 130 de oraşe din 34 de ţări din lume.

Fiecare centru de informaţii al Sputnik va avea între 30 şi 80 de angajaţi, în timp ce o echipă extinsă de 100 de persoane va lucra în biroul din Kiev al grupului media.

„Cea mai mare parte a conţinutului (Sputnik, n.r.) va fi realizat la nivel local, de jurnalişti locali, ţinându-se cont de dezbaterile locale şi de solicitările audienţei locale”, după cum declara la lansarea Sputnik, Dmitry Kiselyov, directorul general al grupului de media.