Protest. Medicii de la UPU Floreasca și-au anulat demisiile

SMURD FOTO: Ionuț Fantaziu/Greatnews.ro
SMURD FOTO: Ionuț Fantaziu/Greatnews.ro

13:07: Toate demisiile au fost anulate, au anunțat medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca din Capitală.  Decizia a fost luată după ce au primit promisiuni de la ministrul Sănătății că nu vor mai fi probleme la aprovizionare cu medicamente și vor dispărea problemele de comunicare dintre cadrele medicale și conducere.

08:15. Directorul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca l-a anunțat pe ministrul Sănătății că își înaintează demisia.

15 medici de la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului Floreasca și-au scris demisiile în cursul zilei de ieri. Este vorba de jumătate dintre cei 30 de medici angajați la UPU-SMURD București. Ceilalți 15, dar și asistenții, au anunțat că vor să facă același lucru.

Medicii acuză conducerea. „Managementul defectuos a avut un impact negativ asupra activității noastre, neputând să ne desfășurăm activitatea așa cum ne-am dori, stresul la care suntem supuși, felul în care ni se adresează domnul manager, nu mai putem”, a declarat medicul specialist Gabriela Bratosin, de la UPU Floreasca, pentru Digi24.

Medicii spun că nu sunt medicamente și nici materiale sanitare, pentru că nu sunt semnate la timp referatele pentru achiziție.

„Noul manager pune bețe în roate departamentului UPU-SMURD, nu avem medicamentele de bază necesare pentru urgenţă, cum ar fi adrenalina.

Și dumneavoastră aţi auzit limbajul lui cu care noi suntem obişnuiţi, el când are o problemă cu noi recurge la tehnici de intimidare, suntem puși să dăm note explicative, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucrul minor. Am ajuns la concluzia că nu ne mai putem desfășura activitatea şi să ne dăm demisia”, spune un alt medic.

Pe rețelele de socializare circulă o înregistrare audio care surprinde o discuție între managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, și o rezidentă în sala de operație.

„Fă şi tu …! Ia lasă-mă … în pace! Fi-ţi-ar capul al … să-ţi fie! Mare lucru ce ai de făcut! Du-te-n …!”, se aude în înregistrare. Întregistrările le puteți asculta AICI.

https://greatnews.ro/49-de-zile-pentru-un-miracol-elevul-care-luat-120-la-bac-ul-de-vara-si-940-toamna/