Mihai Tudose o ignoră pe Carmen Dan. Șeful Poliției rămâne în funcție

Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro
Ministrul de Interne, Carmen Dan. FOTO: Gov.ro

Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose, la o zi după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut demisia. Cătălin Ioniță, propus drept înlocuitor, a refuzat preluarea funcției.

Carmen Dan a cerut ieri demisia mai multor lideri din Poliția Română, în urma evoluției cazului polițistului pedofil. Premierul Mihai Tudose nu îl va demite pe şeful Poliţiei, acordându-i acestuia un termen de o săptămână în care să efectueze un raport complet al situației.

”Am avut o discuţie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul. Am înţeles de pe surse că noua propunere şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia. Şi l-am rugat pe domnul Despescu ca într-o săptămână să îmi prezinte măsurile luate de domnia sa pentru remedierea situaţiei. Ceea ce trebuie remarcat este că acel făptaş a fost totuşi prins în două zile”, a spus Tudose.

Chestorul Cătălin Ioniță (42 de ani), șeful Direcției Generale Anticorupție și propunerea ministrului Carmen Dan pentru preluarea funcției de șef al Poliției Române, a refuzat numirea. El a fost adjunct şi apoi director al structurii care se ocupă cu investigarea fraudelor economice (Direcţia de Fraudelor devenită ulteror Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice).

După o întâlnire de o oră, șeful Poliției Române a plecat de la Palatul Victoria fără să facă vreo declarație. Mihai Tudose a anunțat decizia pe care a luat-o în privința acestuia, că nu îl va schimba din funcție, în debutul ședinței de Guvern de astăzi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a propus schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, după ce agentul de poliţie Eugen Stan, care este acuzat că a abuzat sexual doi copii în scara unui bloc din cartierul Drumul Taberei, a fost prins.

Carmen Dan s-a declarat nemulțumită de explicațiile primite de la Poliție în cazul agentului suspectat de pedofilie, criticând „abordarea superficială” a cazului și faptul că nimeni nu și-a asumat responsabilitatea pentru situație.

Printre cei cărora Carmen Dan le-a cerut ”să facă un pas în spate” este și șeful Serviciului Omoruri București, Radu Gavriș, care criticase dur modificările pe care coaliția PSD-ALDE vrea să le facă asupra Codurilor de Procedură Penală.

Aceeaşi măsură îl vizează şi pe şeful Departamentului Control Intern, din Brigada Rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.