Un tânăr român școlit în Elveția vrea să lanseze primul brand românesc de ceasuri

Tânărul vrea să lanseze primul brand românesc de ceasuri

Un tânăr de 26 de ani din Făgăraș, școlit în Elveția, vrea să lanseze primul brand românesc de ceasuri.

Pentru a-și pune pe picioare proiectul și a lansa pe piață ceasurile Peren, Andrei Bica-Popi caută finanţare pe o platformă online din SUA şi Canada.

Pentru ca proiectul să fie finanţat până în data de 23 decembrie, tânărul ceasonicar va avea nevoie 10.000 de dolari canadieni, până în acest moment strângându-se 4.460 de dolari. Cei care vor să-i sprijine proiectul o pot face pe platforma kickstarter.com.

Dacă va reuși să strângă banii, el va începe să lucreze la prima linie de producţie românească de ceasuri Peren, colecție ce conține în prezent patru modele cu mecanisme cronografe elveţiene.

Tânărul Andrei Bica-Popi a devenit ceasornicar după ce a urmat mai multe stagii de pregătire în capitala mondială a orologiilor, la Biel, în Elveţia.

Acum, el vrea să creeze ceasuri de producţie autohtonă, asamblate în România, dar cu piese de import, de cea mai înaltă calitate elveţiană.

Andrei Bica-Popi se arată încrezător în proiectul său și este de părere că dacă în Elveţia, o ţară cu doar 8 milioane de locuitori, pot exista nu mai puţin de 320 branduri de ceasuri înscrise la Federaţia Orologieră Elveţiană şi alte 350 de micro-branduri, România poate avea la rândul ei măcar un brand de ceasuri cu care să se poată mândri în lume.

“Ideea mi-a venit pe când făceam diferite stagii de pregătire în artă orologieră în Elveţia. Lucrând la branduri renumite în acest segment, am decis ca la întoarcerea în ţară să înfiinţez primul proiect de acest gen din România”, a declarat tânărul ceasornicar, pentru Bună Ziua Brașov.

În ceea ce privește numele brandului sub care vrea să lanseze ceasurile, respectiv Peren, Andrei Bica-Popi a spus că acesta vine de la latinescul „perennis”, care s-ar traduce vivace, durabil, persistent, rezistent, trainic, iar logo-ul simbolizează dinţii legendarului personaj Dracula, alăturaţi unei catarame a brăţării ceasului.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.