Primăria unui oraș interzice reclamele care „invită” la videochat

Reclamele stradale la videochat din Iași ar putea dispărea în următoarea perioadă, potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Iași.

„Am notificat toți agenții de publicitate exterioară să ia măsuri de îndepărtare a tuturor reclamelor care invită la videochat. Facem acest lucru în temei cu legea. Având în vedere discuțiile cu universitățile „Cuza” și Gheorghe Asachi”, în special, s-a observat în ultima perioadă o explozie de reclamă la videochat, atât în zona Copou, cât și în Tudor Vladimirescu”, a declarat viceprimarul Iașiului, Mihai Chirica, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Reprezentanții Primăriei Iași mai spun că vor dispărea reclamele la videochat pentru că „nu sunt în consonanță cu demnitatea umană”.

De partea cealaltă, reprezentanții videochat-urilor spun că își vor „reorienta efortul de marketing pe alte canale de comunicare, pentru a proteja sensibilitățile publice”, însă aceștia sunt de părere că motivele de moralitate invocate de municipalitate nu sunt corecte, atât timp cât fetele care lucrează la videochat au peste 18 ani, mai arată cei de la Ziarul de Iași.

Industria de videochating XXX ar genera la nivel mondial venituri de peste 1 miliard de dolari, iar aceste servicii ar fi accesate de 5% din utilizatorii de internet. Videochatul a luat amploare în România la începutul anilor 2000. Din 2010 au început să apară și firme specializate care „recrutează” și „pregătesc” persoane care sunt interesate să facă videochat.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.