Premieră în istoria metroului bucureștean: balet clasic pe peron

balet clasic la metrou
Bucureștenii se vor delecta cu concerte de muzică clasică și cu spectacole de balet clasic la metrou. Foto: Arta nu mușcă

Bucureștenii care se vor plimba cu metroul săptămâna viitoare se vor delecta cu o serie de concerte de muzică clasică susţinute direct pe peron de artişti de la Opera Română sau de studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. 

Concertele vor fi acompaniate de momente inedite de grafică, desen, pictură, dans contemporan sau salsa. În plus, pentru prima dată în istoria Metrorex, vor fi reprezentații de balet clasic pe peron.

Spectacolele vor avea loc în perioada 10-14 noiembrie, în intervalul orar 17.30-19.00, în cele mai tranzitate 4 stații din București: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Universitate și Piața Victoriei.

Concertele și spectacolele din cadrul evenimentului „O săptămână de muzică clasică la metrou” sunt organizate de ONG-ul „Arta nu muşcă”, cu susținerea Metrorex.

Organizatorii au venit și cu noutăți față de edițiile precedente. Dincolo de reprezentațiile de balet pe peron, prin plasmele de la metro va fi difuzat un program de muzică clasică în fiecare dimineață de la ora 7.30 la 8.30, pe tot parcursul lunii noiembrie.

Imagini de la edițiile anterioare:

La sfârșit va fi organizată și o expoziție foto specială cu cele mai emoționante expresii ale participanților la spectacole, sub semnătura F64 Studio.

„Arta nu mușcă” este un demers socio-cultural care are ca obiective încurajarea consmului de produse culturale și promovarea comunității de tineri artiști talentați din diferite domenii.

„Într-o societate lipsită de repere puternice, ne propunem să ducem orice act cultural de valoare cât mai aproape de inimile capricioase ale publicului larg”, Arta nu mușcă

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.