Neliniște la Dubai. Prima trădare în alianța de guvernare

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

În timp ce primul ministru Victor Ponta se află într-o scurtă vacanță la Dubai, în țară, partidele din alianța de guvernare analizează analizează dacă rămân sau nu alături de PSD.

Dacă UNPR și PC rămân alături de premierul Victor Ponta, în UDMR nu există o voce unitară în ceea ce privește paticiparea la guvernare în actuala coaliție. Una dintre cele mai importante filiale județene a UDMR, cea de Bihor, a anunțat că va discuta cu liberalii pentru o alianță.

De altfel, invitația de a lăsa PSD în Opoziție cel puțin în Consiliul Județean Bihor a fost lansată de săptămâna trecută.

„Trebuia discutat ce anume putem face împreună pentru județ și pentru municipiul Oradea, respectiv pentru dezvoltarea localităților. (…)

Trebuie să ne stabilim și prioritățile concrete. Vom propune o comisie de dialog care, probabil în cursul săptămânii viitoare, va sta de vorbă cu delegații PNL”, a declarat Alexandru Kiss, citat de bihorstiri.ro.

Imediat după alegeri, unul dintre liderii PSD, Robert Negoiță, a avansat ideea că e mai bine pentru social-democrați să se retragă de la guvernare și să-i lase pe liberali.

De partea cealaltă, vicepreședintele PNL Mihai Răzvan Ungureanu crede că nu este oportună o intrare la guvernare în acest moment și ar fi de preferat ca liberalii să rămână în Opoziție până la alegerile viitoare.