Moment splendid la Eforie. Lanț uman pentru salvarea de la înec a două fete

lanț uman eforie nord
Imagine cu rol ilustrativ. Foto: Captură YouTube

Cu toate că pe plaja din Eforie Nord era arborat steagul roșu, din cauza valurilor mari, unii turiști nu s-au putut abține să nu intre în apă.

A urmat un moment splendid de solidaritate umană, cu zeci de persoane care au format un lanț uman pentru a nu lăsa două fete să se îndepărteze și mai mult de mal.

Adolescentele, una în vârstă de 16 ani și cealaltă de 15 ani, intraseră în apă alături de tatăl lor. Fetele au fost salvate de la înec în urma intervenției prompte a celorlalți turiști aflați pe mal, dar și a salvamarilor, care au acordat primul ajutor imediat, potrivit Știrile TVR.

Valurile mari sunt foarte periculoase în special pe plajele din Eforie Nord și Jupiter. Turiștii care intră în apă când este arborat steagul roșu o fac pe propria răspundere, salvamarii nefiind obligați să intervină.

Un caz similar s-a petrecut la jumătatea lunii iulie în Florida, SUA, când peste 80 de persoane au format un lanț uman pentru a salva o familie luată de curenții puternici din Golful Mexic. Toate cele 10 persoane au fost salvate.

În această vară, în apele din preajma stațiunilor românești de pe litoralul Mării Negre s-au înecat 18 persoane, dintre care și doi copii. Salvamarii au intervenit de aproape două mii de ori pentru a aduce turiștii aflați în pericol de înec la mal.

florida lanț uman salvare înec
Lanț uman format pentru salvarea unor turiști din Florida, SUA. Foto: Roberta Ursrey

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.