Mărturiile supraviețuitorului „taxiului” spațial

mărturiile supraviețuitorului „taxiului spațial”

În urmă cu câteva zile, naveta spațială SpaceShip Two care urma ca pe viitor să transporte turiști în spațiu s-a prăbușit în timpul unui zbor de testare, iar unul dintre piloți și-a pierdut viața.

Peter Siebold este pilotul care a reușit să scape cu viață datorită parașutei de urgență și își amintește foarte puține lucruri din timpul zborului, dar știe că este un norocos pentru că a supraviețuit . Mărturiile supraviețuitorului „taxiului spațial” sunt emoționante și dovedesc faptul că a avut extrem de mult noroc, spre deosebire de colegul său.

„Probabil că am leşinat la început. Nu îmi amintesc nimic din ce s-a întâmplat, dar cred că mi-am revenit în timpul căderii. Îmi amintesc că am făcut semne cu mâna avionului de urmărire şi le-am făcut semn cu mâna că sunt bine. Ştiu că este un miracol că am supravieţuit”, a spus Peter Siebold, în vârstă de 43 de ani şi tată a doi copii pentru Daily Mail.

Tatăl acestuia, Klaus Siebold, este la rândul său pilot și știe foarte bine cât de periculoase sunt aceste zboruri.

„Nu ştie cum a reuşit să iasă din vehicul. Nu aveau scaune ejectabile. Au un panou care trebuie înlăturat şi apoi trebuie să se strecoare către această gaură şi să sară. Dar avionul s-a dezintegrat brusc. Sunt sigur că era inconştient, pentru că nu avea cum să rămână conştient la 15.000 de metri altitudine”, a declarat Klaus Siebold.

Tatăl pilotului supraviețuitor a mai declarat și că este un miracol că fiul său a supraviețuit acestui accident.

„Nu îşi aminteşte nimic din accidentul propriu-zis. Şi-a revenit în timpul coborârii, probabil s-a trezit pe la jumătatea distanţei. Când era în cădere, avionul de urmărire zbura pe lângă el şi a putut să le facă semn piloţilor că este ok, în timp ce se legăna în corzile paraşutei. Acum se recuperează, este acasă. Şi-a rupt un os al umărului drept, are o coastă fracturată şi o contuzie pulmonară şi mai sunt nişte probleme cu un ochi din cauza frigului. Erau circa minus 60 de grade Celsius la altitudinea aia. E un miracol că a supravieţuit ţinând cont de temperatură, lipsa de oxigen, schimbarea bruscă a presiunii”, a mai povestit tatăl pilotului.

Vedetele nu mai vor în spațiu

Accidentul de pe 31 octombrie i-a determinat pe mulți dintre cei care doreau să meargă în spațiu să renunțe la această idee. Ashton Kutcher și Leonardo DiCaprio au anunțat deja că nu mai vor să fie turiști spațiali și că sunt mai mult decât fericiți să își cedeze locul pe care au plătit 250000 de dolari.

Directorul de la Virgin Galactic, Richard Brenson, nu renunță la ideea de a transporta turiști în spațiu, iar în luna aprilie a anului viitor, o nouă navă va pleca din deșertul Mojave.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.