Ce spune mătușa lui Grindeanu despre nepotul ei: „L-a ajuns ambiţia, Dragnea prea şi-a bătut joc de el”

maria pricopie sorin grindeanu
Maria Pricopie, mătușa lui Sorin Grindeanu. Foto: adevarul.ro

În vârstă de 77 de ani, Maria Procopie, mătuşa premierului Sorin Grindeanu, urmăreşte evenimentele din plan politic în care nepotul ei este implicat și a declarat pentru adevarul.ro că președintele PSD Liviu Dragnea și-a bătut joc de el.

Reporterii „Adevărul” au mers în satul Pocruia, din localitatea Tismana, judeţul Gorj, acolo unde tatăl lui Sorin Grindeanu s-a născut și a crescut înainte de a pleca la facultate la Timişoara.

„A fost bine cu el şi aş vrea să rămână, pentru că nouă, care suntem mai bătrâni, ni s-au mai mărit pensiile. Se ţine tare şi sper să reziste. L-a ajuns ambiţia, pentru că Dragnea prea şi-a bătut joc de el. El nu a vrut la început să fie prim ministru, dar Dragnea a insistat. S-a supărat şi a refuzat ceea ce i s-a propus, pentru că s-a spus că a făcut ceea ce nu trebuia. Acum o să vedem ce se va întâmpla. Sunt şi eu curioasă să văd cum se va termina totul. Sfatul meu pentru el este să se ţină tare şi să nu renunţe“, a declarat pentru presă mătuşa lui Sorin Grindeanu.

„Ne aşteptam ca, la un moment dat, să izbucnează”

„A fost moale-moale şi dintr-o dată s-a ridicat. Ne aşteptam ca, la un moment dat, să izbucnează şi el. Nu putea să fie mereu copilul tatii. Ar fi putut să-i spună de la început: stai în funcţie o lună, două sau şase şi pe urmă pleci. Sorin ţine cu ţara, dar cei bătrâni din Parlament umblă numai după ciolan”, a mai spus femeia.

În ultima perioadă, relațiile dintre premierul Sorin Grindeanu și șeful PSD Liviu Dragnea s-au deteriorat foarte mult. Liviu Dragnea i-a cerut demisia premierului, însă acesta a refuzat să plece din fruntea Guvernului. Drept urmare, Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, însă acesta continuă să spună că este și va fi „pesedist”.

Miercuri, 21 iunie, parlamentarii vor vota pro sau contra moțiunii de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. PNL se opune moțiunii de cenzură, în vreme ce USR și UDMR au anunțat că parlamentarii celor două formațiuni nu vor participa la vot.

Foto: Opinia Timișoarei
Sorin Grindeanu. Foto: Opinia Timișoarei

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.