Liviu Dragnea bate în retragere: ”Se poate vorbi de abrogarea Ordonanței. Nu vreau să se rupă România în două”

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat că va încerca să detensionează situația actuală, vorbind pentru prima oară de o posibilă abrogare a OUG 13/2017.

Orodonanța de Urgență privind modificarea Codurilor Penale a fost principala forță din spatele uriașelor proteste de stradă din ultimele zile.

Măsura adoptată, cu o grabă suspectă de către Guvernul condus de Sorin Grindeanu, a scos, până acum, sute de mii de români în stradă.

Liviu Dragnea și-a motivat posibila schimbare de poziție prin faptul că există o presiune foarte mare din partea simpatizanților PSD pentru un miting de proporții în București.

”Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliţie şi cu premierul pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas”, a declarat Liviu Dragnea, pentru DC News.

Despre abrogare, președintele Camerei Deputaților a spus următoarele: ”Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG”.

Dragnea, vehement contestat în ultimele zile de către protestatari, spune că nu dorește ca societatea română să se scindeze.

”Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie”, a mai spus Dragnea.