Un român a ajuns șeful transportului public din Abu Dhabi

Un român a ajuns șeful transportului public din Abu Dhabi

  by -
  Distribuie articolul pe:
  istvan csuzi abu dhabi
  Istvan Csuzi va prelua conducerea transportului public din Abu Dhabi de la 1 mai. Foto: Captură Digi24 / Leonid Iaitskyi (Flickr)

  Un român din Oradea va prelua conducerea transportului public din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, relatează Digi24.

  Istvan Csuzi a condus timp de 8 ani Societatea de Transport în comun din Oradea și a reușit să modernizeze transportul în comun din oraș: au fost introduse staţii cu afişaj electronic pentru durata de aşteptare, precum și plata electronică sau prin SMS a biletelor.

  „Am început prima dată cu introducerea uniformei, după care am îmbunătăţit sistemul de mentenanţă atât la tramvaie cât şi la autobuze. Am introdus e-ticketingul. Avem un sistem performant de transport public care circula la minut aproape”, a povestit pentru postul de televizune Istvan Csuzi, directorul societății de transport local Oradea.

  Acum, directorul instituţiei a primit oferta de a conduce sistemul de transport public din Abu Dhabi și a decis să o accepte.

  „Începând de la 1 mai sunt director general la Abu Dhabi”, a explicat Istvan Csuzi.

  În capitala Emiratelor Arabe, el va răspunde de crearea în ritm alert a unor reţele complexe de transport public. În următorii 5 ani, autorităţile din Abu Dhabi vor investi 1,5 miliarde de euro în reţeaua de tramvai care va fi construită în metropolă.

  Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

  0 comentarii

  Raspunde