Iohannis: E posibil ca PNL să schimbe Guvernul

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Noul președinte al României, Klaus Iohannis, a declarat într-un interviu acordat agenției Reuters, că în următoarele săptămâni mai mulți parlamentari vor renunța să mai susțină coaliția de guvernare condusă de PSD și Victor Ponta.

„Este posibil ca pe parcursul anului 2015 să avem o schimbare care va oferi Partidului Național Liberal o majoritate, pe care o va folosi atunci pentru schimbarea Guvernului”, a declarat Klaus Iohannis pentru Reuters, potrivit Agerpres.ro.

Iohannis a promis că va avea o altă atitudine față de Victor Ponta, diferită de cea pe care a avut-o președintele Traian Băsescu. „Vreau să fiu foarte clar: este evident că premierul și cu mine am fost în competiție și că s-au produs multe daune. Însă competiția s-a încheiat: avem un câștigător și o țară de condus”, a mai adăugat Iohannis.

Acesta mai spus și că vrea să schimbe felul în care se face politică în România. „Acest lucru înseamnă mai puțin spectacol și mai multe soluții pentru România. Dar o vom face pas cu pas. Este imposibil să schibi clasa politică sau felul în care este condusă țara peste noapte sau într-o săptămână ori un an”, a mai precizat noul președinte ales.