Internetul gratuit de la CFR a sosit astăzi în Gara de Nord

FOTO: Razvan Lerescu /Wikimedia Commons
FOTO: Razvan Lerescu /Wikimedia Commons

Cu întârziere. CFR a pus la punct un sistem disponibil permanent prin care oferă pasagerilor și vizitatorilor accesul la internet wi-fi în Gara de Nord.

Pentru a se conecta la ”hot spot”-ul din Gara de Nord – ”CFR Infrastructura” -, călătorii trebuie să își facă un cont, cu nume și adresă de mail, sau să se identifice direct, prin contul de Facebook.

Prima pagină este site-ul companiei feroviare române, cfr.ro, unde sunt oferite informații de interes actuale despre condițiile de trafic pe căile ferate. Altfel, accesul liber la internet a devenit o realitate și în Gara de Nord.

Vizitatorii pot folosi rețeaua wireless atât atât la casele de bilete și în sălile de așteptare, cât și pe peroane.

Potrivit unui anunț făcut pe Facebook de CFR Infrastructură, rețeaua din Gara de Nord asigură acces simultan la internet pentru cel mult o mie de utilizatori autentificați.

”Prin acest serviciu implementat în Gara de Nord, încercăm să ne apropiem tot mai mult de nevoile călătorilor, abordând o politică de interacționare directă cu așteptările lor și să ținem pasul cu evoluția noilor tehnologii”, spune Marius Chiper, directorul general al CFR SA.

Vestea a stârnit reacții interesante pe rețeaua de socializare. ”Ar fi o idee bună ca CFR Infrastructură să monteze niște scaune pe peroanele Gării de Nord”, a sugerat un anume Robert Brăteanu.

Alții au amintit că existau deja conexiuni de internet gratuite în Gara de Nord, oferit de restaurante fast-food, dar și că în alte gări din țară sunt sisteme similare care funcționează de ani de zile.

Cu toate că este o mică victorie tehnologică pentru CFR, nu se aude încă nimic despre ora de sosire a primului tren românesc cu internet gratuit pentru călători.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă cu un Like comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.