Imnul lui Toader: „Deșteaptă-te române!” e deficitar, deprimant!

Clujeanul Adrian Toader, de profesie bioeconomist, vrea să le propună autorităților o nouă variantă a imnului de stat. În versiunea sa, linia melodică rămâne aceeași, dar se schimbă versurile.

„Imnul României este deficitar, este deprimant, nu ne onorează și este chiar o insultă atâta timp cât aduce aminte poporului, în permanență, că trebuie să se deștepte”, e de părere Adrian Toader, potrivit ziuadecj.realitatea.net.

Compoziția sa are 12 strofe, iar inspirația i-a venit imediat după alegerile prezidențiale.

„În drum de la Sibiu la Cluj, pe autostradă, relaxat la volan, am început să cânt imnul cu acest text pe care l-am improvizat pe moment. A fost, așa, o inspirație de moment și soția mea l-a notat rapid. Cred că era sub inerția alegerilor prezidențiale când nu prea am fost de acord cu această probă în care candidații trebuiau să dovedească cine e mai bun în a cânta imnul național. Și în plus, „Deșteaptă-te, române!”, nu mi-a plăcut niciodată”, a mai adăugat Adrian Toader.

Varianta clujeanului are titlul „Un suflet de român” și a reușit să-l și înregistreze cu ajutorul unor studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

output_Hh9RjX