Rezultate extraordinare pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Logo-ul Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului
Logo-ul Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului

Lotul olimpic al României s-a întors de la Nisa, din Franța, cu patru medalii, dintre care două de aur, de la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul Naţional din Iași) și Ștefan-Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoșani). Irina Mălina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iași) a obținut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploiești) a fost medaliat cu bronz, anunță site-ul Ministerului Educației.

A fost cea de-a 11-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe ale Pământului. La concurs au participat 120 de elevi din 29 de țări. Elevii români au reușit cele mai bune rezultate din istoria participărilor României la întrecere.

Competiția este împărțită în două probe, una teoretică, iar cealaltă practică. Elevii sunt organizați în echipe internaționale, iar sarcina lor este de a realiza un proiect prin care să ofere soluții la poluarea mediului dintr-o anumită zonă geografică.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.