Se întoarce canicula: temperaturile ajung la 38 de grade. Cod galben pentru 9 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă pentru 9 județe din vestul și sudul țării.

Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 21 – 23 iulie. Cele 9 județe afectate sunt Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Timiș, Arad și Bihor.

În intervalul menţionat, valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi în creştere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 şi 36 de grade.

În Banat, Crişana, jumătatea de vest a Olteniei şi în sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculară, iar temperaturile maxime vor urca spre 37…38 de grade. Pe arii relativ extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În regiunile nordice, vestice, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Cod galben de caniculă în 9 județe din țară:

caniculă cod galben
Sursa: meteoromania.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.