Cine este bărbatul care va fi primul om supus unui transplant de cap

Ceea ce părea un lucru imposibil, ar putea deveni în curând o realitate. Un bărbat de origine rusă ar putea fi primul om din lume care suferă un transplant de cap.

Programatorul rus Valeri Spiridonov ar putea fi primul om al cărui cap va fi transplantat pe un alt corp.
Procedura controversată este estimată la un cost de 7.5 milioane de lire sterline și ar putea dura 36 de ore. Medicul Sergio Canavero este încrezător că va putea duce la capăt această operație. Până atunci, acesta caută finanțare pentru operația complexă și un donator, care ar putea fi un condamnat la moarte sau o persoană în moarte cerebrală.

„Am o boală rară. Dezvoltarea acestor tipuri de transplanturi sunt singura șansă pentru sute de mii de oameni. Acest lucru este asemănător cu primul zbor al omului în spațiu. Cineva trebuie sa facă primul pas în abis”, a scris pe blogul său Spiridonov.

Rusul suferă de o boală genetică rară – amiotrofia Werding-Hoffmann, din cauza căreia mușchii nu mai cresc, iar scheletul s-a deformat. Deși îi este foarte frică de faptul că s-ar putea să nu supraviețuiască, rusul și-a dat acordul pentru această operație experimentală și așteaptă cu nerăbdare ca ea să aibă loc. Din cauza bolii, în fiecare an starea sa de sănătate de deteriorează, iar Spiridonov știe că nu are prea multe șanse ca să ducă o viață normală, informează Daily Mail.

Doctorul Canavero a numit această procedură „HEAVEN”.

„Noi mai întâi vom răci creierul până la 10-15 grade Celsius, apoi vom taia ambele capete. Ulterior, va incepe operația de transplant al corpului de la donator la capul pacientului. Întreaga operație va dura 36 de ore”, a declarat omul de știință.

Profesorul Canvero mai susține că după operația de transplant de cap, chiar dacă operația va avea succes, pacientul nu-și va putea mișca mâinile și picioarele deoarece fibrele nervoase din maduva spinarii vor fi imposibil de conectat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.