Cazul bilei cu numărul 21. Loteria din Serbia, implicată într-un scandal ”de milioane”

Loteria din Serbia este suspectată că ar fi trucat o extragere
Loteria din Serbia este suspectată că ar fi trucat o extragere

Șeful Loteriei naționale a Serbiei și-a dat demisia după ce, în timpul extragerii din această săptămână, grafica televiziunii a afișat un număr câștigător înainte să fie extras.

Incidentul a fost extrem de mediatizat în presa de la Belgrad, credibilitatea instituției coborând la cote minime, scrie The Guardian. Loteria este foarte populară în Serbia, unde sute de mii de oameni speră, săptămână de săptămână, să dea lovitura.

Poliția sârbă a anunțat că a interogat șase persoane în cadrul unei anchete care își dorește să afle dacă extragerea a fost trucată.

Mii de oameni au văzut cum cea de-a patra din cele cinci bile câștigătoare extrase avea numărul 27, însă grafica postului TV a anunțat numărul 21. Ultima bilă extrasă a fost chiar 21 – cu adevărat o coincidență incredibilă.

Alexandar Vucici, premierul Serbiei, a declarat în timpul unei conferințe de presă că vinovații vor răspunde în fața legii, precizând că ”drumul până la închisoare va fi foarte scurt pentru ei”.

Loteria Serbiei a anunțat că extragerea este valabilă, aruncând vina pe o eroare tehnică umană. Un oficial al instituției de stat a spus că ”a fost o coincidență pură” faptul că numărul 21 a fost anunțat înainte să fie extras.

Directorul loteriei Alexandar Vulovici și-a dat demisia ”din motive morale”, însă a anunțat că extragerea a fost ”curată”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi
6 zile de reduceri mari la eMAG. Cele mai bune oferte ale verii
Locuri de muncă în Norvegia și Germania în industria auto. Salarii de peste 1.900 de euro