Cât curent electric produce cea mai mare centrală solară din lume

Centrala solară din Maroc (Banca Mondială)
Centrala solară din Maroc (Banca Mondială)

Cea mai mare centrală electrică solară din lume și-a început activitatea. Va genera energie pentru 1,1 milioane de oameni și va reduce emisiile de carbon cu 760.000 de tone în fiecare an.

Centrala solară Noor, din Maroc, a costat 9 miliarde de dolari și ar putea exporta energie electrică în Europa.

Complexul energetic a fost ridicat cu fonduri de la Banca Mondială și se află în deșertul marocan. A început să producă electricitate în urmă cu o săptămână.

”Este un pas ambițios pentru Maroc, iar veniturile care vor fi obținute vor fi importante atât pentru țară, cât și pentru cetățenii ei. Securitatea energetică va crește, mediul va fi mai curat, stimulând și apariția unor locuri noi de muncă”, a spus Marie Francoise Marie-Nelly, directorul Băncii Mondiale pentru Maroc.

Peste 1.600 de oameni au muncit la ridicarea complexului, care va avea 200 de angajați permanenți. În 2018, centrala solară va produce 522 de MW.

Centrala va stoca energia solară în forma unei sări topite, care va permite producerea electricității și pe timp de noapte.

Complexul Noor nu folosește tehnologia bazată pe panouri fotovoltaice, ci o serie de lentile și oglinzi parabolice, care concentrează lumina soarelui într-un punct fix, unde apa sau o altă substață este încălzită.

Căldura este folosită să producă abur, care trece apoi printr-o turbină și produce electricitate. În prezent, centrala produce 160 de MW și ocupă o suprafață de 25 de milioane de metri pătrați.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Satul rotund din România, bijuteria aproape necunoscută ascunsă între dealuri
Casa cu Brad, locul unde turistul devine un prieten. Cazare gratuită în inima Apusenilor sălbatici
Locuri de muncă part-time în toată țara. Sute de joburi cu program flexibil