Care sunt cele mai curate orașe din România

Potrivit ultimelor studii, Brașovul este cel mai curat oraș din România. Foto: Andreea Dogar
Brașov. Foto: Andreea Dogar

Potrivit unui studiu realizat recent în România, o mare parte dintre cele mai curate orașe din România se află în vecinătatea Carpaților, în timp ce Capitala este abia pe locul 23 în top.

Cercetările realizate de storia.ro, alături de agenția D&D Research, arată că pe prima poziție în topul celor mai curate orașe din România este Brașov. Pe locul doi se află orașul Oradea, în timp ce podiumul e completat de Sfântu Gheorghe.

Pe următoarele poziții sunt Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș.

La polul opus sunt Reșița, Călărași și Brăila. Topul a fost realizat în urma evaluărilor făcute de aproape 200.000 de cetățeni români. Aceștia au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al curățeniei, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine.

Locuitorii din Satu Mare, Focșani, Galați și Alexandria, Zalău, Suceava și Bacău au oferit note slabe orașelor de domiciliu în ceea ce privește curățenia.

Transilvania este considerată cea mai curată regiune din România, în timp ce pe locul doi este Oltenia. În clasament urmează, în ordine, Crișana, Banatul, Bucureștiul, Maramureș, Dobrogea, Muntenia și Moldova.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.