Călin Popescu Tăriceanu, achitat pentru mărturie mincinoasă

călin popescu-tăriceanu
Foto: Facebook

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului și liderul ALDE, a fost achitat pentru mărturie mincinoasă, anunță Știrile ProTV.

Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat, marţi, 22 mai, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă.

Decizia nu este definitivă.

Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată în iulie 2016

Procurorii DNA îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului și au cerut 3 ani de închisoare cu executare pentru președintele Senatului.

El a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016.

Ce acuzații i se aduc lui Călin Popescu Tăriceanu

Potrivit procurorilor DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea ilegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Călin Popescu Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Procurorii afirmă că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.