Poveste de campion român. Un băiat de 14 ani medaliat cu aur trăiește în grajd

alexandru dumitru karate
Alexandru Dumitru și premiile sale. Foto: Captură Digi24

Alexandru Dumitru, un băiat în vârstă de 14 ani campion naţional şi internaţional la karate, trăiește într-un grajd din Chiajna, o comună din apropiere de București, relatează Digi24.

Tatăl l-a părăsit de mic, iar mama lui câştigă doar câteva sute de lei pe lună. Din acest motiv, ea nu și-a permis să închirieze o casă adevărată.

„Chiria e pe la vreo 5 milioane, de unde să plătesc? În jur de 7 milioane atât este salariul meu și mai am 820 alocația lui Alexandru plus ce mai muncesc eu pe la o cucoană, strâng PET-uri”, a povestit Sanda Dumitru, mama lui Alex, pentru postul de televiziune.

Alexandru s-a înscris la clubul de karate când era în clasa a patra, iar în scurt timp a început să câștige medalii. La primul concurs la care a participat a obținut locul III.

„Erau emoţiile mari, fiind primul concurs şi neavând cine ştie ce experienţă, m-au îndrumat antrenorii de pe margine şi am reuşit să iau locul trei”, a povestit Alexandru pentru Digi24.

Campionatul Balcanic din Serbia, unde a câștigat medalia de aur, este cea mai mare realizare a lui. Din păcate, medaliile băiatului atârnă pe peretele unui grajd.

Recent, 200 de sportivi şi prieteni ai copilului au participat la un cros caritabil în București, ca să adune bani şi să îl ajute să aibă o locuinţă decentă. Crosul a fost organizat de o fundație umanitară contactată de antrenoarea lui Alexandru, iar fiecare participant a donat cât a putut.

Scopul celor care vor să îl ajute pe Alex este să strângă în jur de 5.000 de euro pentru ca familia să își poată plăti avansul pentru o locuință.

Cel mai mare vis al lui Alexandru este să participe la Jocurile Olimpice din 2020 și să obțină o medalie.

Cei care vor să îl ajute pe Alexandru să aibă o casă adevărată pot face donații în contul RO45 RZBR 0000 0600 1755 1636.

Titularul contului este Sanda Dumitru, mama lui Alexandru.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews

Poveste din România. Tatăl care crește 2 copii premianți într-un grajd

http://depopulare.greatnews.ro/un-sant-care-inghite-destine-valea-in-care-statul-sapa-viitorul-copiilor/

http://depopulare.greatnews.ro/depopularea-romaniei-zimnicea-sefu-dracilor/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.