A fost inventată mașina de spălat care funcționează fără electricitate

Drumi, mașina de spălat care n-are nevoie de priză sau de baterii (Yirego)
Drumi, mașina de spălat care n-are nevoie de priză sau de baterii (Yirego)

Spălatul hainelor este o îndeletnicire pe care nu o poate ocoli nimeni. Acum, există o soluție atât practică, dar mai ales economică pentru cei care vor să își spele rufele.

Numită Drumi, mașina de spălat portabilă și compactă creată de compania canadiană Yirego, funcționează fără electricitate.

Are doar 56 de centimetri înălțime și o capacitate de 5 litri de apă, suficient pentru șapte articole vestimentare, dar nu mai mult de trei tricouri sau o pereche de pantaloni. Nu este mult, însă este o mașină de spălat portabilă, pe care o puteți lua oriunde, scrie site-ul ”Interesting Engineering”.

În plus, nu are nevoie de vreo scurgere masină de spălat sau alte accesorii cu care suntem obișnuiți de la mașinile clasice. De altfel, nu e nevoie de niciun montaj, așa că nu avem nevoie nici de găuri și nici de adeziv exterior pentru a repara aspectul casei după instalarea mașinii.

În loc de energie electrică, mașina de spălat se bazează pe forțele mecanice. Mai precis, pe o pompă de picior. Un ”program” la această mașină de spălat durează doar cinci minute.

Drumi folosește cu 80% mai puțină apă decât mașinile de spălat convenționale și este realizată, în proporție de 40 la sută, din materiale reciclate.

Drumi are însă un preț care ar putea fi considerat cam mare. Mașina de spălat costă 129 de dolari (aproximativ 530 de lei).